Gewoon ik. Geen arbodienst.

 

 

 

Ik ben Marco Bakker en woonachtig in Zwaag. Ik ben getrouwd en trotse vader van drie kinderen. Als klein jongetje had ik – net zoals zovelen – de droom om brandweerman of ambulancechauffeur te worden. Toen ik 40 werd, besloot ik deze droom alsnog na te streven; ik sloot mij aan als vrijwilliger bij het plaatselijke brandweerkorps Hem-Venhuizen, inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar post Blokker. Na twee zware opleidingsjaren (twee avonden in de week en regelmatig een zaterdag) behaalde ik het diploma Manschap A. Het geeft mij een goed gevoel dienstbaar te zijn voor de samenleving en daar waar mensen in nood zijn of hulp nodig hebben mijn steentje bij te kunnen bijdragen.

 

Marco Bakker - De Verzuimregisseur

In februari 2011 ben ik gestart met mijn eigen adviesbedrijf op het gebied van ziekteverzuim. De jaren daarvoor heb ik bij verschillende (grote) werkgevers veel ervaring opgedaan ten aanzien van het ziekteverzuimproces in het kader van de Wet Poortwachter. In korte tijd is mijn klantenbestand uitgegroeid tot 50 bedrijven uit de regio, wat het verzuimprobleem eens te meer laat zien.

 

Mijn voornaamste doel als verzuimregisseur is om mijn opgedane kennis en ervaring met betrekking tot verzuimproblematiek toe te passen in het adviseren van bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Deze bedrijven missen vaak de deskundigheid op dit gebied en kunnen hierdoor financieel in de problemen raken. Door kleine investeringen, de juiste begeleiding, betrokkenheid en de juiste acties op het juiste moment uit te voeren, kan een optimaal eindresultaat bereikt worden voor zowel werknemer als werkgever.

Als verzuimspecialist heb ik mij verder gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van werkgevers en werknemers in het Kader van Wet Poortwachter. Ik maak gebruik van een netwerk van ervaren interventiepartijen zoals bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, reintegratiebureaus, bureaus gespecialiseerd op het gebied van fysieke en psychische problematiek en bedrijfsmaatschappelijk werk.

In mijn werk heb ik het belang van zowel de werkgever als werknemer voor ogen. Hierdoor kan er gezamenlijk richting een optimaal eindresultaat gewerkt worden, waardoor de verzuimduur verkort wordt en werknemers weer naar gerichte arbeidsmogelijkheden kunnen toewerken. Als verzuimregisseur begeleid en ondersteun ik werkgevers en werknemers middels een accurate en persoonlijke ondersteuning naar het meest optimale resultaat in het traject rond het ziekteverzuim. Ik ben de verbindende schakel tussen de werkgever en de werknemer tijdens het verzuimproces en begeleid hen met een motiverende, mensgerichte en betrokken aanpak naar het beste resultaat.

Dit zeggen anderen over mij

 

Na een conflict van ruim een jaar met mijn werkgever heeft De Verzuimregisseur mij geholpen om het op te lossen.

– Robbin de Bruijn –

Dit zeggen anderen over mij

 

Ik werk al jaren samen met Marco en ben nog steeds zeer te spreken over zijn aanpak. Hij bekijk ieder verzuimdossier apart en werkt naar een gezamenlijk doel.

– Martin van Weelden –

Dit zeggen anderen over mij

 

Binnen diverse grote klanten hebben Marco en ik de afgelopen jaren samen mogen werken. Met o.a de aanpak van HelloFysio hebben we mooie resultaten neer gezet in de preventie en het terugdringen van verzuim agv houding en bewegingsapparaat in de (thuis)zorg- en schoonmaakbranche. Zo heb ik Marco de afgelopen jaren leren kennen als een zeer betrokken en bevlogen casemanger met een sterke focus op resultaat. Marco heeft een sterke overtuigingskracht, zowel richting medewerker als het hoger management. Hij weet met zijn enthousiasme binnen bedrijven een beweging op gang te brengen van denken in ziekte en verzuim naar denken in gezondheid en preventie.

– Sander de Casparis –

Dit zeggen anderen over mij

 

Ik heb Marco leren kennen als een gedreven man en verzuim specialist met oog detail, hij is ondernemend en flexibel, met oog voor kwaliteit voor zijn klanten en opdrachtgevers. een prettige gesprekspartner op elk niveau. kennis van regel en wetgeving aangaande verzuim zit er bij hem ingebakken

– Gerrit van Middendorp –