Verzuimregie voor werknemers

Heeft u een conflictsituatie met uw werkgever, wenst u meer duidelijkheid in uw dossier of heeft u andere verzuimgerelateerde vragen, dan helpt De Verzuimregisseur u verder.

 

 

meer hierover

Voorkom ziekteverzuim

Verzuim is niet leuk, voor niemand niet. Uw werkgever wordt geconfronteerd met hoge kosten wanneer een of meerdere werknemers verzuimen. Het verzuim in Nederland is in de laatste jaren flink gestegen. Dit geldt voor zowel de grotere werkgevers als bij het MKB. Door de invoering van De Wet Verbetering Poortwachter en de overgang naar de WIA, als opvolger van de WAO, is er de afgelopen jaren veel veranderd. De verplichtingen met betrekking tot het ziekteverzuim zijn voor zowel u als werknemer, als uw werkgever enorm toegenomen, wat het voor u beiden een complex proces maakt. 

Gedurende de eerste 2 jaar van uw arbeidsongeschiktheid dienen een flink aantal verplichte stappen (door beide partijen) gezet te worden om – mocht het uiteindelijk zover komen – een WIA-aanvraag bij het UWV in te kunnen dienen. Er is in de periode van verzuim veel contact met verschillende deskundigen zoals de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, UWV, Spoor 1 en 2 re-integratiebureau.

Voor u als werknemers is het vaak niet duidelijk wat er van u verwacht wordt en wanneer bepaalde acties gewenst zijn. De gevolgen voor het niet naleven van de verplichtingen rond de Wet Poortwachter kunnen groot zijn en zijn vaak van financiële aard.

De kosten voor het inschakelen van externe ondersteuning staan dan ook in geen verhouding tot de kosten en risico’s rond langdurig ziekteverzuim. Met de hulp van De Verzuimregisseur bent u verzekerd van:

  • Eerlijk advies
  • Beperkte (financiële schade)
  • Persoonlijk contact
  • Snelle interventies

Door uw  ziekteverzuim op een adequate manier aan te pakken, kunnen u en uw werkgever veel geld en (financiele) ellende worden bespaard.

 

Waarom De Verzuimregisseur?

Snelle interventies

Persoonlijk contact

Schade beperken

Eerlijk advies

Neem contact op

Voor meer informatie of een adviesaanvraag kunt u contact met mij opnemen. Ik streef ernaar uw bericht binnen 48 uur te behandelen