Mijn eerste blog is een feit! Al langere tijd speelde ik met de gedachte om via het schrijven van blogs mijn ervaringen, mening en andere wetenswaardigheden als Verzuimregisseur te delen. Een mooi moment om hier mee te beginnen is de start van mijn vernieuwde website. Enkele maanden geleden nam Anne Meester van Venhuis Communicatie Producties contact met mij op. Zij gaf aan dat mijn website aardig verouderd was en niet het beeld liet zien wie ik nu precies ben; wat ik doe en waar ik voor sta. Ze had helemaal gelijk. Sinds de oprichting van de website bij de start van mijn eigen bedrijf in 2011 heb ik er feitelijk niets meer aan veranderd. De ontwikkelingen op dit gebied gaan erg snel en het gebruik van social media is enorm toegenomen. Ik maak veel gebruik van LinkedIn en in mindere mate Twitter en Facebook. Ik kwam er echter steeds niet aan toe om actief aan de slag te gaan om mijn website te vernieuwen. De afgelopen jaren heb ik een sterke groei doorgemaakt met mijn eigen adviesbedrijf en daardoor had ik geen tijd om dit op te pakken en uitvoering aan te geven.

Tevens was dit ook het moment om naar mijn logo te kijken. Na een aantal inspirerende gesprekken met Anne, kwam daar een nieuw logo naar voren. De belangrijkste wijziging is de kleurstelling, de karakteristieke regisseursklapper is gebleven en de naamstelling is gemoderniseerd. Ik ben erg blij en trots op dit vernieuwde logo! Verder zijn er een aantal foto’s toegevoegd. Het was gaaf om dit met de fotograaf van Venhuis Communicatie Producties te doen. De foto’s werden gemaakt tijdens mijn wekelijks uurtje met Personal Trainer Patrick van Dijk van Puur PT, op de Westfriese Omringdijk en in onze brandweerkazerne.

Eindelijk kan mijn vernieuwde website online. Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat. Het geeft naar mijn mening een goed beeld wie ik ben en wat ik aan het doen ben. De site is overzichtelijk en toegankelijk. Er is een duidelijk tweedeling zichtbaar voor de doelgroep (werkgever/werknemer) die mijn site gaan benaderen. Verder is er ruimte naast de blogs om de samenwerkingspartners naar voren te laten komen, waar ik al jaren op een succesvolle manier mee samenwerk.

De ontwikkelingen op verzuimgebied volgen elkaar snel op. Er is vandaag de dag veel aandacht voor vitaliteit en inzetbaarheid. Naast aandacht voor de verzuimende werknemers, wordt er steeds meer aandacht besteedt aan ‘hoe houden we de werknemers vitaal en inzetbaar’, om zo de kans op toekomstig ziekteverzuim te voorkomen. Ik zal hier in mijn volgende blogs veel op gaan terugkomen.